Rapport från föreläsningen på Arken Zoo

Den 16 mars anordnade Arken Zoo en föreläsning där Ida från Royal Canin berättade om katter och hundars behov av olika foder under deras livstid.
Ida började med att berätta om kattungarna och valparna och vad man skulle tänka på med deras kost.
Sedan gick hon över till vuxna djur där hon dels pratade om dräktiga katter och hundar och vad som är bra att tänka på där. Enligt Ida så har katten ett ökat behov av näringsrik mat redan tidigt i dräktigheten.
Stort fokus låg på övervikt på de vuxna katterna. Ida berättade att Lightfoder brukar ha 15% längre energimängd än ett standardfoder och att det kan hjälpa när katten är lätt överviktig. Vid större övervikt än så bör en veterinär hjälpa till att sätta upp en plan för diet.

Billingebygdens kattlubb hade ett bord på plats med informationsmaterial. Sara Pääjärvi, vice ordförande fick några minuter att presentera BiK före Royal Canins föreläsning började. Efter föreläsning kom ett antal intresserade personer och pratade med Sara och Christina Wåhlgren, kassör som stod vid bordet.
Det vara en hel del klubbmedlemmar på plats och totalt var det mellan 50-60 personer och lyssnade på föreläsningen.

Arken Zoo bjöd på fika. De bjöd på goda kanelbullar och kaffe och det var bra erbjudanden i butiken. Det var 20% på allt foder från Royal Canin. Alla som kom fick dessutom en goodiebag med smått och gott.

Ett lotteri hölls också mot slutet och det var tre lyckliga vinnare. En av dessa var Jessica Munther-Wänghult i BiK. Grattis Jessica!
Taito höll i kameran och tog flera fina bilder.

Text: Sara Pääjärvi
Foto: Taito Sund