Författararkiv: Webbmaster

Kattens dag

Som ni säkert har märkt så har klubben varit med och firat kattens dag på tre olika orter i Skaraborg. Här kan ni läsa ett reportage från respektive ort! (klicka på bilden)

Ska du ställa ut i Norge?

Från och med nu så måste anmälningar till kattutställningar i Norge gå via sekreteraren i BiK, alternativt en kopia via mail så hon kan bekräfta medlemsskap till NRR. Mailar du själv anmälan så ska den skickas till showentry@nrr.no med kopia till sekr@kattklubbenbik.se Du kan även anmäla via pappersblankett, men skicka den isåfall alltid till sekreteraren för vidarebefordran. Använd alltid SVERAKs blankett för anmälan till kattutställning. Anledningen till detta är att NRR bytt system.

Vinnare i sommarfototävlingen

Hej alla medlemmar!

Vinnarna av sommarens fototävling är nu korade! Det kom in flera bidrad i år, vilket är väldigt roligt.
Den som varit domare i denna tävling är Peter Brolin som själv har ett stort intresse för fotografering. Peter är aktiv i fotoklubbar och tävlar ofta själv i olika fototävlingar. Hemma hos Peter bor två katter, en ragdoll och en somali.

Här kommer vinnarna samt motivering:
”Jag tackar så mycket för förtroendet att vara jury för er fototävling med tema ”Sommar”. Det var många fina bilder/katter att välja mellan och därför inte helt lätt. Här följer i alla fall mitt val och ett stort grattis till vinnarna.
Med vänlig hälsning
Peter Brolin”

Första plats:

”Otroligt stilren bild på en vacker katt. Solen och blommorna ger den rätta sommarkänslan. Dessutom bra skärpa på rätt ställe. En solklar vinnare helt enkelt”.
Ägare är matte Andrea Karlsson och katten heter SE*Lucky Rockers Saiph (Maine Coon)

Andra plats:

”Hög midsommarkänsla med blommorna i håret. En bild man blir glad av. Kunde utmanat vinnaren ordentligt om inte handen varit med.”
Ägare är Catharina Melin, och katten är en helig birma som heter S*Tinywinys Qrry Queen Qta

Tredje plats:

”En katt i ett träd inger också hög sommarkänsla. Härligt att ligga högt upp och spana ut över sitt revir och sina betjänter. Bra skärpa men kanske något mörk för att på allvar utmana om segern.”
Matte är Marie Eriksson och katten är en helig birma vid namn Hammartassen’s Jewel of Spring

Grattis till vinnarna!
Övriga som deltagit i tävlingen är Anita Sandberg med bild på sina Maine Cooner, Anette Engvall med bild på sina orientaler och siameser i husbilen, Lina Fredberg med sin chokladtabbymaskade heliga birma, samt Jan Persson med sin perser. Även Ingela Sund har bidragit med bilder på sina brittiska korthår, samt Maud Gruffman med bilder på sin heliga birmakattunge.

Taito Sunds bilder kom på lite villovägar så de visas här men var utom tävlan

CH S*Kentuckygårdens Duchesse (Randie), brittisk korthår


CH S*Fagertassens Mirabel, brittisk korthår


CH Åkersborgs Colour My Points (Sunny), brittisk korthår

Nordens Ark och fodervärdens dag

Som ni kanske vet är vi i BiK fodervärdar till snöleopard på Nordens Ark. 2 personer från oss har möjlighet att närvara vid fodervärdens dag den 26 augusti. Vi kommer därför ha en utlottning 🙂 För att vara med i utlottningen och ha en chans att vinna så maila ordf@kattklubben.bik.se senast den 9 augusti.

Fodervärdens Dag
Den 26 augusti med start klockan 13 och avslut ca klockan 17

Vi träffas, guidas och avslutar med en härlig fika i Varghuset

Medlemsblad

Ett medlemsblad har i dagarna gått ut via e-post till samtliga medlemmar. Ni som saknar e-post kommer få det via vanlig post.