Vinnare i sommarfototävlingen

Hej alla medlemmar!

Vinnarna av sommarens fototävling är nu korade! Det kom in flera bidrad i år, vilket är väldigt roligt.
Den som varit domare i denna tävling är Peter Brolin som själv har ett stort intresse för fotografering. Peter är aktiv i fotoklubbar och tävlar ofta själv i olika fototävlingar. Hemma hos Peter bor två katter, en ragdoll och en somali.

Här kommer vinnarna samt motivering:
”Jag tackar så mycket för förtroendet att vara jury för er fototävling med tema ”Sommar”. Det var många fina bilder/katter att välja mellan och därför inte helt lätt. Här följer i alla fall mitt val och ett stort grattis till vinnarna.
Med vänlig hälsning
Peter Brolin”

Första plats:

”Otroligt stilren bild på en vacker katt. Solen och blommorna ger den rätta sommarkänslan. Dessutom bra skärpa på rätt ställe. En solklar vinnare helt enkelt”.
Ägare är matte Andrea Karlsson och katten heter SE*Lucky Rockers Saiph (Maine Coon)

Andra plats:

”Hög midsommarkänsla med blommorna i håret. En bild man blir glad av. Kunde utmanat vinnaren ordentligt om inte handen varit med.”
Ägare är Catharina Melin, och katten är en helig birma som heter S*Tinywinys Qrry Queen Qta

Tredje plats:

”En katt i ett träd inger också hög sommarkänsla. Härligt att ligga högt upp och spana ut över sitt revir och sina betjänter. Bra skärpa men kanske något mörk för att på allvar utmana om segern.”
Matte är Marie Eriksson och katten är en helig birma vid namn Hammartassen’s Jewel of Spring

Grattis till vinnarna!
Övriga som deltagit i tävlingen är Anita Sandberg med bild på sina Maine Cooner, Anette Engvall med bild på sina orientaler och siameser i husbilen, Lina Fredberg med sin chokladtabbymaskade heliga birma, samt Jan Persson med sin perser. Även Ingela Sund har bidragit med bilder på sina brittiska korthår, samt Maud Gruffman med bilder på sin heliga birmakattunge.

Taito Sunds bilder kom på lite villovägar så de visas här men var utom tävlan

CH S*Kentuckygårdens Duchesse (Randie), brittisk korthår


CH S*Fagertassens Mirabel, brittisk korthår


CH Åkersborgs Colour My Points (Sunny), brittisk korthår