Om Billingebydens Kattklubb

Billingebygdens Kattklubb, eller BiK som vi också kallas, bildades 1987 och är en klubb för alla kattintresserade. Kattinnehav är inte alls nödvändigt och vi värnar lika mycket för huskatter som för raskatter. Alla är lika välkomna!

BiK är medlem i SVERAK (Sveriges kattklubbars riksförbund) som i sin tur är anslutet till FIFe, (Federation Internationale Feline) vilket är det internationella förbundet.

BiK’s målsättning är bland annat att höja kattens status, informera allmänheten om god katthållning, ha god kontakt med kattklubbar inom och utanför Sverige samt förhindra och motarbeta djurplågeri. Genom utställningar och klubbverksamhet vill vi vidga intresset för och förståelsen för katten som husdjur.

BiK är en aktiv klubb med ca 200 medlemmar. Varje år arrangeras minst två utställningar, en internationell och ett klubbmästerskap. Klubbens medlemmar, både raskattägare och huskattägare, ställer aktivt ut både inom Sverige och utomlands. 

Klubben arrangerar även andra trevliga evenemang, såsom grillfest, kräftskiva, intressanta resor, föreläsningar, pysselkvällar mm. Vad som är på gång hittar du information om här på hemsidan och i vår Facebook-grupp.

BiK är en ideell förening och är i behov av medlemmar som är villiga att engagera sig i klubbens olika föreningsaktiviteter.

I klubben finns många aktiva uppfödare som mer eller mindre kontinuerligt föder upp katter, både för eget ägande och för försäljning.