Om Billingebydens Kattklubb

Billingebygdens Kattklubb, eller BiK som vi också kallas, bildades 1987 och är en klubb för alla kattintresserade. Kattinnehav är inte alls nödvändigt och vi värnar lika mycket för huskatter som för raskatter. Alla är lika välkomna!

BiK är medlem i SVERAK (Sveriges kattklubbars riksförbund) som i sin tur är anslutet till FIFe, (Federation Internationale Feline) vilket är det internationella förbundet.

BiK’s målsättning är bland annat att höja kattens status, informera allmänheten om god katthållning, ha god kontakt med kattklubbar inom och utanför Sverige samt förhindra och motarbeta djurplågeri. Genom utställningar och klubbverksamhet vill vi vidga intresset för och förståelsen för katten som husdjur.

BiK är en aktiv klubb med ca 200 medlemmar. Varje år arrangeras minst två utställningar, en internationell och ett klubbmästerskap. BiK är en ideell förening och är i behov av medlemmar som är villiga att engagera sig i klubbens olika föreningsaktiviteter.

Aktiviteter

BiK har en aktivitetskommitté, som arrangerar  trevliga evenemang, såsom grillfest, kräftskiva, intressanta resor, föreläsningar, pysselkvällar mm. Här på BiK’s hemsida kan man läsa vad aktivitetskommittén planerar för spännande saker! Där finns även en hel del annan information, t.ex. uppfödare, katter till salu, utställningsresultat, kattbilder och titelkatter. BiK deltager på Kattens dag, anordnar raskavalkader, visar upp katter i samband med andra arrangemang. Vi har även kurser och utbildningsverksamhet för kattintresserade.

Utställningsverksamhet

BiK’s medlemmar ställer aktivt ut både inom Sverige och utomlands. Flera stora titlar har erhållits, t.ex blev en medlem World Winner med sin egenuppfödda katt under 2009. Flera medlemmar som äger huskatter ställer även ut dessa både inom och utom Sverige med stora framgångar.

Uppfödning

BiK’s medlemmar föder mer eller mindre kontinuerligt upp katter, både för eget ägande och för försäljning. Drygt 25 raser är i medlemmarnas ägo. Ett 15-tal av BiK’s uppfödare är av SVERAK diplomerade uppfödare.