Författararkiv: Anngert Fyhr

Information från SVERAK

På SVERAKs hemsida hittar ni nu information om hur de nya åldersindelningarna på utställning ska hanteras efter nyår. Klicka här för att läsa mer

Det finns även information om generell dispens för leverans av kattungar vid 12 veckor och hur man gör för att få använda denna dispens. Klicka här för att läsa mer om detta. Ett förtydligande vad gäller denna dispens finns också på SVERAKs hemsida. Klicka här för att läsa det.

Grattis till alla vinnare!

Då har Billingebygden haft sin årliga internationella kattutställning. Katter av flera olika raser samt huskatter tävlade om certifikat och nomineringar och en del av dessa vann också Best in Show. Det var ungefär 240-250 katalogförda bedömningar per dag uppdelat på sex domare. Flera av klubbens medlemmar tog titlar. En hel del tog även nominerar och några till och med BIS. Grattis till alla vinnare!
 
Flera montrar var på plats. Eva katthem hade lotteri och våra huvudsponsorer Royal Canin och Agria hade monter. Det fanns även burskynken och bäddar till salu. Om man blev hungrig så kunde man besöka Sportklubbens kafeteria. Där grillades det hamburgare till lunch och såldes fika och godis till både besökare och utställare.
 
Vi passar på att tacka alla sponsorer för generösa bidrag! Det är mycket uppskattat! Vi tackar alla medlemmar som jobbat inför och under utställningen och vi tackar också alla utställare som kom till oss i helgen. Och så klart tackar vi våra domare som dömt alla vackra katter under helgen!
 
VI avslutar med några bilder från utställningen:
 
 
 

SVERAKs årsmöte

I helgen, den 18-19 mars är det dags för SVERAKs årsmöte. Årsmötet kommer man att kunna följa live på SVERAKs facebook-sida. Länk till evenemanget hittar du i vår grupp på Facebook

SVERAKs hemsida hittar du årsmötesluntan med allt som kommer att behandlas under årsmötet.

Vill du hjälpa till på utställningen?

Tack för ett väldigt trevligt möte inför vår utställning! Känns tryggt och stabilt att ha så stor kunskap o rutin i BiK att arrangera utställning 🤗
 
Vi behöver dock lite mer hjälp under dagarna med mindre uppdrag såsom: parkeringsvakt på morgonen, kolla stamtavlor vid inchecket, entrékassan och i funktionärsfikat mm under utställningsdagarna.
Extra tacksamt är om du kan komma dagen innan utställningen, fredag 21/4 och bygga en timma eller två 😻
 
Är du sugen på att hjälpa till med något: Hör av dig till kommissarie Maria Herngren på mejl:
kommissarie@ kattklubbenbik.se
 
Tillsammans fixar vi detta💪

Utställningsmöte

Välkomna på möte inför vår utställning 2023!
Söndag 12/3
Kl:14:00
Plats: Henriksbergsgatan 38, Skövde
Vi bjuder på fika☕️
Anmälan till: kommissarie@kattklubbenbik.se
Senast 9/3
Välkomna😺