Vem ska ha vad?

Här hittar ni information om vart man ska skicka material.

Ansökan medlemskap och medlemskort

Formulär för att bli medlem samt för att få klubbkort finns på webbsidan. Vill du hellre maila in dina uppgifter i samband med att du betalar in medlemsavgift så gör detta till adressen: medlem@kattklubbenbik.se

Sara Almlöf hanterar ärenden som rör medlemskap och är den du kontaktar vid frågor om ditt medlemskap.

Utställningsanmälan

Aktuell utställningsanmälan hittar du på SVERAKs webbplats under blanketter.
När du fyllt i den skickar du den till vår utställningssekreterare:

Lotta Bergsten
Bengtsgården Ranstad
521 63 STENSTORP
0707-88 43 68
sekr@kattklubbenbik.se

För att anmäla via Mina Katter går du in på denna länk: minakatter.sverak.se

NRR har nu öppnat för digital anmälning till utställningar i Norge. De som önskar att ställa ut måste ha en användare i Min Katt i NRR, och anmäla till utställning via Min Katt. De som redan är registrerade i NRRs stambok, antingen som ägare av en katt från NRR, som har sålt en katt till Norge, eller som har ställt ut i Norge under 2017 och/eller 2018 skall inte skapa en ny användare. De ska i stället be om att få användarnamn och lösenord på den användare som redan är registrerad. Förfrågan ska skickas till NRR, epost: showentry@nrr.no.
Nya användare skapas från inloggningssidan till Min Katt: https://katt.nrr.no/kirjaudu.aspx

Suomen Kissaliitto har gjort en användarhandledning som man hittar här: http://omakissatuki.kissaliitto.fi/…/cat…/ei-jasenen-ohjeet/ (översättning till svenska och engelska överst i högra hörnet på sidan).
Du kan naturligtvis också skicka anmälan i pappersformat. Används SVERAKS blanketter och posta till sekreteraren.

HÄR kan du läsa en artikel från Våra Katter nr 5 2013. Den tar upp hur en utställning går till och där finns även en manual på hur man fyller i en utställningsanmälan.
Utställningssekreteraren kan också hjälpa dig om du har problem att fylla i anmälan.
Glöm inte att skriva under anmälan!

Till en del utställningar kan du anmäla dina katter on-line. Läs mer om hur det går till på SVERAK:s webbplats under ”Utställning”.

 

Registreringsanmälan

Då man ska registrera en kull ska man fylla i TVÅ exemplar av blanketten: ”registreringsanmälan kattkull”. Blanketten hittar du på SVERAKs sida. Hankattägaren ska fylla i övre delen (glöm inte underskrift). När du har fyllt i den resterande delen (och skrivit under) sänder du in de två originalexemplaren till vår sekreterare:

Lotta Bergsten
Bengtsgården Ranstad
521 63 STENSTORP
0707-88 43 68
mail: sekr@kattklubbenbik.se

Glöm inte att bifoga alla bilagor om något av föräldradjuren inte blivit använda i avel tidigare;
– bevis om ID-märkning
– navelbråcksfrihetsintyg
– testikelstatusintyg utan anmärkning på hanen (får inte göras för än tidigast 6 månaders ålder)
– kvitto på betalad registreringsavgift

Följ gärna ”latkatten” för registreringsanmälan av kattkull på SVERAKs sida. Blir du osäker på något så hjälper Lena dig.

Hemsidan

Sänd in dina katter till salu (helst med ett foto också) till. Annat vi gärna vill ha är katter som tar titel, hanar till avel, uppgifter om uppfödare och/eller egna hemsidor. Vi tar tacksamt emot bilder till ”Månadens katt”. Glöm inte att ange kattens namn, ägare och fotograf. Du får gärna skriva en kort liten presentation av din vän. Observera att fotografen måste gett sitt tillstånd till att bilden publiceras. Använd gärna formulären som finns i menyn ”Avel” om du vill annonsera ”Katter till salu” eller ”Planerade kullar”.

Material till hemsidan sänds till webbmaster på mail: webb@kattklubbenbik.se

Klubbtidingen Missnöjet

Vill du bidra med material till tidningen tas detta tacksamt emot av vår redaktör. Artiklar, bilder och berättelser – långa eller korta spelar ingen roll.

Redaktören tar även emot annonser från både dig som medlem eller företag. Läs mer om annonsering på Missnöjets egna sida.

OBS! För tillfället saknar BiK en redaktör. Är du intresserad av att hjälpa till med vår klubbtidning så kontakta någon i styrelsen.