SVERAKs årsmöte 2020

BiK var naturligtvis på plats på SVERAK´s årsmöte även detta år, men denna gång i digital form. På grund av Coronaviruset så beslutades det att årsmötet skulle hållas på distans. Sara och Lotta var hemma hos Sara och representerade BiK. Tanken var från början att mötet skulle hållas på Infra City i Upplands Väsby och det är klart att det är ju roligare att träffas fysiskt, men i år fick det bli på detta sätt istället. Och visst fungerade det bra att hålla ett årsmöte även på detta sätt. Lite tekniska problem men på det stora hela gick allt bra. Det blev såklart ingen middag och underhållning som tidigare, men Sara och Lotta åt god mat tillsammans istället och umgicks. Förhoppningsvis går det att ha ett fysiskt möte nästa år.

Det blev lite ändringar i förbundsstyrelsen. Anette Sjödin som varit ordförande i många år tackades av och är numera hedersordförande. Ny ordförande för SVERAK är nu Eva Porat som tidigare varit vice ordförande i många år. Ny vice ordförande är nu Lotta Kragh.

En del av motionerna i år var sådana som skulle klubbas en andra gång. Exempelvis innebär ett djurförbud hos länsstyrelsen till en omedelbar avstängning från all SVERAK verksamhet. Andra motioner rörde mer praktiska ändringar i och med att verksamheten tex blivit mer digitaliserad.

Några motioner berörde olika raser. Tex indelning i färggrupper, godkännande av hårlag mm. Motionerna ligger uppe på www.sverak.se Utfall på motioner kommer i infobladet för april.