Vinnare i sommarfototävlingen

Hej alla medlemmar!

Vinnarna av sommarens fototävling är nu korade! Det kom in flera bidrad i år, vilket är väldigt roligt.
Den som varit domare i denna tävling är Peter Brolin som själv har ett stort intresse för fotografering. Peter är aktiv i fotoklubbar och tävlar ofta själv i olika fototävlingar. Hemma hos Peter bor två katter, en ragdoll och en somali.

Här kommer vinnarna samt motivering:
”Jag tackar så mycket för förtroendet att vara jury för er fototävling med tema ”Sommar”. Det var många fina bilder/katter att välja mellan och därför inte helt lätt. Här följer i alla fall mitt val och ett stort grattis till vinnarna.
Med vänlig hälsning
Peter Brolin”

Första plats:

”Otroligt stilren bild på en vacker katt. Solen och blommorna ger den rätta sommarkänslan. Dessutom bra skärpa på rätt ställe. En solklar vinnare helt enkelt”.
Ägare är matte Andrea Karlsson och katten heter SE*Lucky Rockers Saiph (Maine Coon)

Andra plats:

”Hög midsommarkänsla med blommorna i håret. En bild man blir glad av. Kunde utmanat vinnaren ordentligt om inte handen varit med.”
Ägare är Catharina Melin, och katten är en helig birma som heter S*Tinywinys Qrry Queen Qta

Tredje plats:

”En katt i ett träd inger också hög sommarkänsla. Härligt att ligga högt upp och spana ut över sitt revir och sina betjänter. Bra skärpa men kanske något mörk för att på allvar utmana om segern.”
Matte är Marie Eriksson och katten är en helig birma vid namn Hammartassen’s Jewel of Spring

Grattis till vinnarna!
Övriga som deltagit i tävlingen är Anita Sandberg med bild på sina Maine Cooner, Anette Engvall med bild på sina orientaler och siameser i husbilen, Lina Fredberg med sin chokladtabbymaskade heliga birma, samt Jan Persson med sin perser. Även Ingela Sund har bidragit med bilder på sina brittiska korthår, samt Maud Gruffman med bilder på sin heliga birmakattunge.

Taito Sunds bilder kom på lite villovägar så de visas här men var utom tävlan

CH S*Kentuckygårdens Duchesse (Randie), brittisk korthår


CH S*Fagertassens Mirabel, brittisk korthår


CH Åkersborgs Colour My Points (Sunny), brittisk korthår

Nordens Ark och fodervärdens dag

Som ni kanske vet är vi i BiK fodervärdar till snöleopard på Nordens Ark. 2 personer från oss har möjlighet att närvara vid fodervärdens dag den 26 augusti. Vi kommer därför ha en utlottning 🙂 För att vara med i utlottningen och ha en chans att vinna så maila ordf@kattklubben.bik.se senast den 9 augusti.

Fodervärdens Dag
Den 26 augusti med start klockan 13 och avslut ca klockan 17

Vi träffas, guidas och avslutar med en härlig fika i Varghuset

Fototävling

I sommar arrangerar vi en fototävling. Temat är såklart en sommarbild med katt!

Skicka in din bild till Sara Pääjärvi senast 31 juli.

Klicka på bilden för mer information.

Reportage från extra årsmöte

Den 1 juni 2017 höll Billingebydens kattklubb ett extra årsmöte. Platsen för detta var hemma hos Sara Pääjärvi.

12 personer kom och efter en stund med fika så startade mötet. Årsmötet valde Sara Pääjärvi till ordförande för BiK som tackar så mycket för förtroendet att leda klubben. I och med att Sara gick upp till ordförande så valdes Inga-Lill Johansson in till vice ordförande. Anna-Lena Hjerpe hade tackat ja till att ta över Inga-Lills post som internrevisor och valdes till den posten av årsmötet. Maria Herngren valdes in som revisorsuppleant för att täcka för Anna-Lena som tidigare haft den posten.

På årsmötet valde också två personer till att ställa upp som kandidater till poster. Vi välkomnar in Lotta Bergsten som suppleant samt Ewa Granath som en del i valberedningen. Mötet avslutades och sen hölls lite allmänt prat.